Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), που έδωσε στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις σχετικά με την ημερομηνία πρόσκρουσης στη Γη, τόνισε ότι το πού ακριβώς θα πέσει ο μήκους 10,4 μέτρων και βάρους 8,5 τόνων σταθμός είναι αδύνατο να προβλεφθεί.
Η Ελλάδα πάντως κατονομάζεται ξανά στη σχετική αναφορά του Γραφείου Διαστημικών Θραυσμάτων (Space Debris Office) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.
σταματησε του ρολογιου τους δεικτες συγχορδιες
Η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα του σταθμού θα λάβει χώρα οπουδήποτε σε γεωγραφικό πλάτος ανάμεσα στις 43 μοίρες βόρεια και 43 μοίρες νότια (περιοχή που περιλαμβάνει και την Ελλάδα). «Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να υπάρξει ακριβής εκτίμηση από την ESA για τον χρόνο και την τοποθεσία», επαναλαμβάνεται στη σχετική ανακοίνωση.
εγω ο απαισιοτατος 2 χαρακτηρες
Ο διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1 θα πέσει φέτος στη Γη
στιγμιοτυπα παοκ ολυμπιακος
Το μεγαλύτερο μέρος του σταθμού εκτιμάται ότι θα καεί, καθώς θα διασχίζει τη γήινη ατμόσφαιρα, θεωρείται όμως πιθανό ότι ορισμένα κομμάτια του θα πέσουν στην επιφάνεια της Γης και θα διασπαρούν σε μια μεγάλη έκταση, σε αποστάσεις έως 100 χιλιομέτρων μεταξύ τους.
Updated #Tiangong1 forecast from ESA's Space Debris Office: The current estimated window is ~30 March to ~6 April; this is highly variable https://t.co/ewPaZbNDDm pic.twitter.com/BepyTGvNdZ
— ESA Operations (@esaoperations) 16 Μαρτίου 2018
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου